Prepara’t per un estiu plagat de mosquits

Les abundants pluges de la primavera i l’arribada de la calor faran que es dispari la presència de mosquits a Catalunya. És la combinació perfecte perquè els insectes es multipliquin i, segons diuen els experts, el canvi climàtic ho acabarà d’arrodonir. Per evitar les picades, que són especialment doloroses en el cas del mosquit tigre –que va arribar per quedar-se aquí-, un parell de consells: evitar acumular aigua en petits recipients on puguin criar i protegir-nos amb aparells que els atrauen.

Oriol Bassa, enginyer forestal de l’ADF de l’Alt Maresme, explica aquestes senzilles mesures preventives.

Buidar tots els recipients on es pot acumular aigua, al pati o al terrat. Així evitem que el mosquit pugui criar allà.

Els mosquits típics de l’època estival es comencen a veure pel Maresme, sobretot en poblacions costaneres com Calella on els nivells d’humitat són més alts.

La situació, adverteix Bassa, es veurà agreujada a mesura que es facin més evidents els efectes del canvi climàtic, un procés que ara mateix no té aturador.

Ja ens hauriem d’estar acostumant a conviure amb aquest mosquit, i amb alguna espècie més que ha d’entrar properament. Estem immersos en el canvi climàtic, que provoca l’augment notable de la temperatura, també pluges sobtades i irregulars; i això fa que ens haguem de començar a acostumar a conviure-hi.

A la zona del Mediterrani, es preveu que l’any 2030 la temperatura hagi augmentat 1,5 graus. Això portarà mosquits pròpies de països tropicals, de qui –diu Bassa- haurem de copiar les mesures de protecció. La principal, mosquiteres per col·locar en portes i finestres.

A continuació pots escoltar l’entrevista a l’enginyer forestal de l’ADF de l’Alt Maresme, Oriol Bassa: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *