Primera reunió entre l’alcalde i la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

Un any després de constituir-se com a entitat, la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella ha pogut entrevistar-se per primera vegada amb la màxima autoritat municipal. Ahir van reunir-se amb l’alcalde Marc Buch, a qui li van traslladar directament les seves consideracions sobre la intervenció que està projectada a la zona del Roser. S’oposen a la construcció de l’Aldi sobre les ruïnes romanes perquè defensen que s’han de conservar al descobert i, en paral·lel, reclamen que es garanteixi la integritat de tot el jaciment, la part estudiada i la que encara no s’ha excavat. El portaveu del moviment, Joan Juhé, ha valorat el resultat de la trobada, que ha qualificat de “profitosa i cordial”.

Des de la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella es va traslladar ahir a l’alcalde la necessitat de garantir la integritat del jaciment perquè es pugui reconèixer així el valor històric i patrimonial del conjunt arqueològic que se sap que hi ha al sector. Joan Juhé ha apuntat que, del contrari, hi ha el perill que el museu que s’hi crearà acabi sent un fracàs.

Vam insistir en el fet que no es tracta únicament de les ruïnes que hi ha allà sinó de tot el conjunt monumental a tot el sector que es podria potenciar per introduir el turisme cultural a Calella. Ens preocupa molt que acabi passant el mateix que amb el Museu del Turisme, que quedi com un equipament aïllat i sense visites. Per a nosaltres, és fonamental que sigui exitós des d’un principi.

El portaveu del moviment que s’oposa a l’edificació del supermercat Aldi sobre les ruïnes romanes del Roser ha valorat positivament els darrers canvis al projecte museològic que va anunciar l’alcalde Marc Buch.

La planta -2 l’incorporen al jaciment. A la banda nord, on s’hi havia trobat part de la vil·la fructuària, també la recuperen i així podrem explicar que formava part del conjunt amb la Vil·la residencial i les termes. Això permetrà que s’hi pugui fer un recorregut prou explicatiu del que va ser.

Aprofitant la reunió, Juhé va interessar-se per les implicacions que pot tenir el canvi de promotor del projecte constructiu de l’Aldi, que des del novembre passat és Aldi Real Estate. Ha mostrat la seva perplexitat en constatar que l’Ajuntament no en tenia notícies.

Em van dir que no se n’havien assabentat, però si nosaltres ho hem llegit en els documents. El canvi d’Aldi Supermercados a Aldi Real Estate és de novembre passat. El procés que se segueix és que el promotor presenta el projecte, l’Ajuntament l’aprova i també ho fa l’arquitecte territorial; i a partir d’aquí, una autoritat del Departament de Cultura. Enmig d’això, veiem que ha canviat el promotor.

Des de la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella es referma que seguiran monitoritzant el projecte i lluitant per garantir la recuperació a mig i llarg termini de tot el conjunt monumental, no només de les recents troballes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *