[Vídeo] [La Ciutat] Ramon Tarridas: “Hi ha una flota sobredimensionada per al nombre de peixos que hi ha”


El pescador artesanal, Ramon Tarridas, ha visitat el programa La Ciutat de Ràdio Calella TV per parlar-nos de la veda que hi ha en marxa, que dura aproximadament un mes, i que afecta a més de 60 espècies de les que consumim habitualment a casa nostra. És una veda que afecta als ports d’ Arenys i Blanes i que pretén donar temps al fons marí i les espècies implicades a regenerar-se. És una veda que afecta a les barques d’arrossegament i que s’afegeix a la dels sonsos que està en marxa des del 15 de desembre fins el 28 de febrer i que és una veda biològica.

Segur que aquests dies heu anat a comprar peix fresc i us heu trobat que no hi ha gambes, escamarlans,  maira o lluçet. La majoria peixos que es pesquen per arrossegament, un mètode que malmet molt el medi ambient ja que no discrimina. Són només algunes de les més de 60 espècies que ara estan en veda. No és una veda biològica sinó ” de reducció d’esforç” amb aquesta decisió s’intenta deixar descansar el fons marí perquè es regeneri i donar marge a aquestes espècies per créixer i reproduir-se.

Ramon Tarridas ens recorda que cada any disminueix més el nombre de captures perquè cada cop hi ha menys peix per l’abús, ja que tenim una flota pesquera sobredimensionada. No és el primer cop que ens parla al programa d’aquest problema al Maresme. Precisament, Tarridas ja fa temps que va alertar-nos que una de les espècies que estan en risc és el lluç, perquè l’ hem estat consumint i pescant 11 vegades per sobre de les possibilitats de reproducció .

Una bona notícia és el fet que el medi marí es regenera tres vegades més ràpid que el medi terrestre, per la qual cosa, amb aquestes noves vedes, es poden aconseguir frenar els efectes de l’abús en la pesca i millorar les perspectives de futur.

 


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *