La CUP demana una reserva de diners per tirar endavant les consultes de l’Aldi i la platja de gossos

El Ple Municipal votarà dijous vinent si aprova o no tirar endavant les consultes populars sobre l’Aldi i la platja per a gossos que presenta el grup promotor. Entra a l’ordre del dia després d’haver acotat el cens de persones que hi podrà participar. Aquest va ser l’aspecte que va bloquejar que es pogués portar a votació l’any passat. Per tant, en el cas del supermercat que es projecta als terrenys del que era l’aparcament Hospital 2 només es recollirà l’opinió dels comerciants de Calella. És un col·lectiu de 700 persones amb llicència d’activitat donada d’alta. En el cas de la platja per a gossos, els promotors de la consulta han optat per limitar-la a calellencs i calellenques que no tenen animal de companyia. En els dos casos, l’edat mínima s’estableix en els 16 anys.

En previsió a què les iniciatives no referendàries puguin tirar endavant, la CUP ha demanat que l’Ajuntament de Calella faci una reserva pressupostària per a la seva organització i celebració. És una de les propostes que es recullen en el document que han presentat a la negociació amb l’equip de Govern. Ho ha explicat la regidora Núria Freixas, qui confia en què Esquerra i Calella en Comú hi votaran a favor.

Si sortís aprovat podria tirar endavant perquè hem acotat el públic que podrà votar (…) Avui a la comissió informativa tindrem els primers contactes, però són dos projectes que comuns i Esquerra portaven i volien lluitar-hi, per tant, entenc que sí.

Freixas ha desgranat les propostes de la CUP en la negociació pressupostària, hores abans que es faci la comissió informativa prèvia al Ple Municipal que se celebrarà dijous vinent, 25 de febrer. Aquestes passen per dotar econòmicament algunes de les mocions que s’arrosseguen dels anys 2019 i 2020, com ara l’encàrrec de l’auditoria sobre Urbaser o la realització d’una campanya municipal de sensibilització sobre la bretxa salarial.

En el segon bloc, la CUP esmena les partides recollides pel Govern i que, al seu entendre, no són prioritàries. Hi inclouen tot el que estigui relacionat amb l’Aldi, és a dir, la construcció de pisos socials aprofitant el dret a vol, el projecte d’estàtues i murals –amb una dotació de 10.000 euros– o la instal·lació de noves càmeres de videovigilància.

Els seus objectius són uns altres, no únicament relatius a les inversions.

Obrir un menjador social amb un educador. En l’àmbit LGTBI proposem un estudi per portar un SIAD i un SAI a Calella. En l’àmbit d’educació, plantegem el moviment de partides per retornar el 20% de la subvenció a les AFA. També obrir dutxes, al Pavelló o qualsevol altre equipament i cal amb vigilància, per a les persones que en aquesta situació de crisi no té possibilitats d’higiene. Després, un tècnic de Medi Ambient, Promoció Econòmica i Serveis Socials per fer efectius els treballs de les taules respectives.

Des de la CUP es defensa que el consistori disposa de mecanismes per fer efectives les contractacions que es plantegen sense haver d’incrementar el capítol de personal de l’Ajuntament, encara blindat per la llei estatal d’estabilitat pressupostària.

Núria Freixas ha dit que la reunió d’aquesta tarda i el grau d’acollida que tinguin les seves propostes serà determinant per decidir quin posicionament adopta el partit en el debat de pressupostos. Per cert, reclamen que se’n recuperi la presencialitat i que, si cal, es facin test d’antígens als assistents per garantir la seguretat de tots.

Freixas condemna els atacs per xarxes contra Candini

La portaveu de la CUP ha aprofitat la seva intervenció aquest matí al programa La Ciutat per condemnar els atacs que ha rebut l’alcaldessa de Calella a través de les xarxes socials. Ha dit que són missatges inadmissibles i que s’assimilen als que també han rebut les persones vinculades a La Bruna o al projecte en sí.

La Bruna també ha patit amenaces de mort, amb missatges molt pujats de to, de l’estil “a aquesta gent se l’ha de cremar”. Considerem que estan al mateix nivell aquests missatges i els que ha rebut l’alcaldessa, que condemnem rotundament. No hi estem gens d’acord.

Núria Freixas ha reprovat que s’acusi al grup de coordinació del CSO La Bruna d’haver-se “rentat les mans” quan s’han agreujat els problemes de convivència intern i amb els veïns. Ha dit que és un assumpte que concerneix a tota la població i lamenta que tampoc l’Ajuntament ha estat a l’alçada i, en aquest sentit, ha avançat que conjuntament amb Calella en Comú preguntaran formalment a l’executiu quines actuacions ha fet l’administració i quines tenen previstes, un cop s’ha anunciat que Candini ha demanat al jutjat d’Arenys de Mar que en reactivi el llançament.

Preguntem quines són les actuacions que s’han fet en els últims mesos i què es pensa fer ara.

Freixas ha qualificat de “lamentable” que només a partir de la intervenció del Síndic Municipal s’hagi desencallat l’empadronament dels residents i ha dit que tem que la situació de tensió que han provocat els últims esdeveniments vagin a més en els pròxims dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.