[Eleccions26J] Batet (PSC): “Tenim solucions per a la crisi econòmica, social i institucional”

La candidata del PSC a les eleccions generals del 26 de juny diu que la garantia del canvi al govern de l’Estat passa perquè els socialistes obtinguin un bon resultat. Meritxell Batet ha recordat en una entrevista concedida a Ràdio Calella TV que han respost amb voluntat de diàleg i capacitat d’arribar a acords la demanda de pluralitat que els ciutadans van expressar a les urnes el passat desembre. Assegura que tenen un programa imbatible i mesures per afrontar les necessitat socials de la població.

Meritxell Batet va donar el tret de sortida anit a la campanya pel 26J des de l’Alt Maresme. Assegurava hores abans que l’afronten amb ànims i ganes de guanyar a les urnes, i va enumerar algunes propostes socials que recull el seu programa per afrontar els problemes derivats de la crisi: una llei de pobresa energètica, crear un ingrés mínim vital o, per exemple, garantir les beques per a la formació dels joves.

Compromís total amb els ajuntaments de municipis turístics, va manifestar la candidata del PSC a les generals, qui puntualitzava que vetllaran per la qualitat del creixement econòmic.

“Cal buscar turisme de més qualitat, que acompanyi la projecció i el creixement econòmic perquè un dels nostres problemes és que no es produeix suficientment ni generant ocupació”, va assenyalar Batet, qui també va situar com a prioritàries les mesures de suport al petit comerç i als autònoms. “Cuidar el teixit econòmic de poblacions petites és fonamental per a la sostenibilitat”, va afegir.

I va referir-se a les mesures que recull el seu programa per afavorir la conciliació laboral i familiar i la igualtat entre homes i dones. Generalització de l’oferta d’educació pública infantil, per a nens de 0 a 3 anys, i l’establiment d’un bonus de maternitat. “Totes les dones que han tingut un fill tindran dos anys de cotització perquè, tenir fills, provoca treballar menys i per tant cotitzar menys a la Seguretat Social, i això repercuteix negativament a l’hora de rebre una pensió”, va explicar.

La cap de llista del PSC va qualificar d’insòlit que el Govern català no s’assegurés el suport de la CUP abans de la presentació del projecte de pressupost per al 2016. Va lamentar que la situació d’inestabilitat provocada es traslladi també al conjunt dels catalans.

Pots escoltar l’entrevista íntegra aquí:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *