Els veïns esperen el llançament de La Bruna per recuperar la tranquil·litat al barri

bruna web

L’executiu local s’ha reunit amb els veïns de La Bruna per informar-los de les decisions que s’estan prenent a nivell municipal per garantir la seguretat al barri. A l’espera que es confirmi l’ordre judicial per fer efectiu el llançament del centre social ocupat; l’alcaldessa Candini i el primer tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, van comunicar-los que s’està intensificant la vigilància policial. El veïnat ho confirma però assegura que les situacions de tensió i conflicte es continuen produint.

Els veïns de La Bruna demanen que es posi fi a les situacions conflictives i d’inseguretat que viuen pels comportaments que tenen alguns dels residents del centre social ocupat. Així ho van traslladar als responsables municipals els representants dels blocs de pisos que hi ha a banda i banda de l’antic Hostal La Gaviota. L’alcaldessa i el tinent d’Alcaldia de Seguretat els van comunicar que s’havia donat ordre a la Policia Local perquè s’intensifiqui la vigilància al sector.

Reunió del Govern amb representants dels veïns (Foto: Ajuntament de Calella)

Reunió del Govern amb representants dels veïns (Foto: Ajuntament de Calella)

Joan Reyes, un dels veïns, ha confirmat que s’està notant però que la solució definitiva arribarà quan es desocupi l’immoble.

Últimament ja havíem vist que hi ha més presència policial, venen amb el cotxe patrulla i l’aparquen, i la cosa està tranquil·la. Però esclar, no s’hi poden estar tot el dia. I els problemes són a la nit perquè al matí deuen dormir i és a partir de la tarda quan comença a haver-hi moviment.

Als veïns també se’ls va informar que s’havia requerit a l’autoritat judicial que reactivi el procediment per fer efectiu el llançament de La Bruna, que es va aturar el passat mes de novembre. L’alcaldessa ho va demanar atenent a la presència de famílies i persones en situació de vulnerabilitat i la complexitat del moment pandèmic.

Això va coincidir amb l’expulsió del centre dels joves identificats com a conflictius. Però darrera seu n’hi han entrat d’altres, que repeteixen comportaments desafiants que atemoreixen les persones que viuen al barri.

Com a veí estic inquiet i vull tranquil·litat al barri. Que no es repeteixi el que va passar l’estiu, quan els botigues i restauradors es queixaven que robaven mòbils i productes.

En una recent entrevista a Ràdio Calella TV, l’alcaldessa va afirmar que a La Bruna s’hi han colat delinqüents. I aportava un historial de 73 actuacions policials per baralles, alteracions de l’ordre públic o denúncies amb intimidació que impliquen directament persones que hi han residit o encara hi resideixen. Llavors, Montserrat Candini també reprovava el grup de coordinació del centre social ocupat per una gestió “irresponsable”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *