[Vídeo][La Ciutat] Lydia Caba (psicooncòloga): “És important prendre’t un cafè llarg amb la teva por”


La psicooncòloga Lydia Caba, vinculada a l’Hospital de Calella i a l’entitat Oncoliiga, ens convida a passar temps amb nosaltres mateixos i a parlar-nos clar. Ser capaços de dir-nos què és el que ens espanta per poder superar-ho. Segons ens explica, cal fer un entrenament i gestionar les nostres emocions per sentir el que sentim i deixar les presses. Això ens portarà a viure el dia a dia sense pensar massa, gestionar la incertesa i no preocupar-nos pel que vindrà.

Caba ens explica que és una apassionada de la seva feina. Que n’aprèn molt cada dia de les persones amb qui treballa. Per poder fer la seva tasca com cal, treballa molt amb ella mateixa les emocions. Es permet “sentir el dolor” que li suposa relacionar-se sovint amb persones que estan malaltes de càncer i viuen situacions difícils. Gestionar les seves pròpies emocions, plorar, cridar o permetre’s sentir l’empatia necessària pels seus pacients fa que pugui escoltar-los i acompanyar-los com els cal.
L’acceptació del que ens està passant, aprendre a observar els nostres pensaments i emocions i a relativitza-ho són algunes de les eines que Lydia Caba fa servir per treballar amb les persones que s’adrecen a ella per gestionar des d’ un punt de vista psicològic el càncer, siguin malalts o familiars. Caba ens ha explicat que el que importa és fer front a les nostres pors “prendre’ns un cafè llarg amb elles”, expressar-les i compartir-les per veure que poden fer-se més petites o desaparèixer. Tot plegat, ens portarà a poder viure el moment, el dia a dia, i no avançar-nos en el futur i preveure escenaris terribles que no han de passar.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *