El director de la pel·lícula «100 metros» estaria “encantat” de poder estrenar el film a la ciutat

Font: "www.elblogdecineespanol.com"
Font: "www.elblogdecineespanol.com"

Seria, diu, un agraïment a tota la ciutadania, que s’ha bolcat en col·laborar amb la gravació. Marcel Barrena ha dit que Calella és una població que s’ha bolcat totalment en la pel·lícula i és qui té la cultura al nostre país sobre l’Ironman.

El fet que “100 metros” es pugui estrenar aquí Calella, o fer-hi una pre-estrena, dependrà de la voluntat de les distribuïdores cinematogràfiques. Però Marcel Barrena estaria disposat a venir a la ciutat encara que fos tan sols a presentar un passi de la pel·lícula. Ho ha dit en una entrevista feta a l’Info Migdia de Ràdio Calella Televisió. Barrena: “A veure si podem fer una entrena de la pel·lícula a la vostra població. Bé, jo no em vull posar en un embolic, però a mi si em convideu jo vindré a presentar-la. Estaré encantat de venir el dia que faci falta però a partir d’aquí, ja manen les distribuïdores i una altra gent. Però vaja, que jo estaré encantat de venir a fer la pre-estrena, o l’estrena, o un passe de la pel·lícula a Calella, i tornar d’una manera petita tot el suport que la vostra gent ens ha donat“.

Marcel Barrena dirigeix la pel·lícula «100 metros» que protagonitza l’actor malagueny Dani Rovira, explicant la història real de Ramon Arroyo, un triatleta amb esclerosi múltiple que va acabar el Challenge de Calella l’octubre del 2013.

És la primera pel·lícula sobre el món del triatló que dirigeix Marcel Barrena, però ja té experiència narrant històries de superació personal. Just abans d’iniciar el projecte de «100 metros» Barrena va dirigir el documental «Món Petit» explicant el repte ambiciós de l’Albert Casals, un home que va creuar el món sense diners a la butxaca, sense equipatge i en cadira de rodes. Ara s’enfronta a la tasca d’explicar la història de Ramon Arroyo.

Barrena ha dit que confia en l’actor Dani Rovira per ajudar-lo en aquesta tasca. El defineix com un dels millors actors que ha conegut a la seva vida, i ho diu després de cinc setmanes ja de rodatge de «100 metros». “Vam donar moltes voltes a qui havia d’interpretar aquest paper i finalment vam anar a parar al Dani, perquè jo sóc de la creença que costa més fer riure que fer plorar. I aquesta pel·lícula nostra és una pel·lícula que, a més a més de la superació i la part dramàtica -perquè estem parlant d’una persona a qui li han diagnosticat esclerosi múltiple-, té molts elements de comèdia. I jo necessitava algú que sabés tocar el sentiment de la comèdia i el del drama“, ha explicat el director, i ha afegit que el film referent a l’hora de planificar «100 metros» ha estat la pel·lícula francesa «Intocable».

La major part de la pel·lícula transcorre a Barcelona. Han rodat també al Montseny i a Tavertet i a Calella es roden les escenes relacionades amb el triatló que va completar Arroyo. Marcel Barrena destaca la gran vinculació de la nostra ciutat amb el triatló. “Naturalment el final de la pel·lícula és la prova de l’Ironman, i això ho havíem de fer a Calella sí o sí, perquè és a Calella on es fa l’Ironman, és una població que s’ha bolcat totalment en la pel·lícula i és qui té la cultura al nostre país sobre l’Ironman i sobre aquesta prova. És Calella. Així que havíem de ser justos amb tot i fidels i mai hi va haver cap altra opció que acabar la pel·lícula a Calella“.

Barrena ha dit que a la pel·lícula no es dirà el nom de Calella, però que en algun moment concret podria ser que es veiés a les imatges el nom de la ciutat, escrit sota el Far. De tota manera, diu que tothom que conegui la ciutat i hagi fet el triatló la podrà identificar sense problemes, perquè es veuran els carrers i el far.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat