El Govern proposa un canvi urbanístic perquè es puguin construir els pisos assequibles sobre l’Aldi

torres web ok

El canvi d’ús que es preveu per als 2.800 metres quadrats que Aldi ha cedit a l’Ajuntament de Calella ha de passar pel ple. El tràmit es presentarà a la sessió d’aquest dijous i suposa la modificació puntual del Pla General d’Urbanisme. S’aprofitarà també per registrar la finca de Can Saula com a equipament municipal d’ús cultural i social. Ho ha confirmat el portaveu del Govern i líder del PSC, Josep Torres, en una entrevista en què ha repassat altres temes d’actualitat.

Sobre la modificació del POUM que es porta a aprovació del Ple, Josep Torres ha assenyalat que confirma la determinació de l’Ajuntament perquè el dret a vol sobre l’Aldi reverteixi en la ciutadania de Calella. El portaveu del Govern explica que sobre aquesta base es seguirà treballant en el projecte, que implica alhora buscar-ne el finançament.

És una proposta en ferm, i no serà ni per avui ni per demà. Al llarg de l’any continuarem treballant per fer pisos allà sobre. I en el moment que es pugui, es construirà.

Amb aquest pas, el Govern descarta les alternatives sobre el sector que s’han plantejat des de l’oposició: des de construir el nou aparcament de l’hospital sobre l’Aldi, com havia dit Calella en Comú; o la permuta de terrenys amb la cadena de supermercats perquè les runes romanes del Roser quedin a la vista, que ha demanat la CUP.

En relació al jaciment arqueològic, el portaveu de l’executiu ha refermat el compromís de preservar-lo i fer-ne un projecte museístic amb garanties. Ha dit que els detalls es podran donar quan s’acabi l’excavació que està en marxa.

Estaran protegides, seran accessibles i museïtzades. A més, hi haurà la possibilitat que Cultura de la Generalitat pugui fer més prospeccions (…) En el moment que s’acabin les feines d’arqueologia serà quan ens plantejarem què és el millor per a les runes i com s’hi pot accedir.

La contractació del tècnic de Medi Ambient avança. En el ple d’aquest dijous es proposarà la reconversió d’una plaça de la plantilla perquè es pugui cobrir una necessitat que han compartit Govern i oposició. Ho ha dit Torres, qui ha parlat que ara es dona “una finestra d’oportunitat”.

Després de reflexionar-ho, després que l’oposició ho hagi demanat, i tenint en compte que la posició del Govern era fer-ho quan es pugui; ara és el moment. Reconvertim la plaça d’administrativa en una de tècnic mitjà de Medi Ambient. El procés pot durar entre 4 i 6 mesos, i ja tindrem tècnic o tècnica de Medi Ambient.

A tot això, el Govern que espera els resultats de l’auditoria sobre Urbaser que es va encarregar a finals del mes de febrer. Mentrestant, ha dit Torres, personal de l’Ajuntament manté reunions periòdiques amb els responsables de l’empresa per supervisar el servei.

Estem allà mateix, esperant. Normalment, les coses necessiten un temps i quan es fa un treball d’auditoria es revisa tot de dalt a baix. Quan s’acabi prendrem les decisions que calguin.

Torres, que ostenta la cartera de Seguretat, ha dit que avui ha de mantenir una reunió amb l’alcaldessa i el cap de la Policia Local sobre la Bruna. I és que els aldarulls no cessen, hi ha baralles continues entre els ocupants, i això manté als veïns amb molta tensió. El Govern explica que la seva actuació està limitada qüestions de vigilància i patrullatge, i que és la justícia qui té l’última paraula sobre quan se n’executa el llançament.

La Policia Local ha incrementat les rondes i algunes són estàtiques, Justament avui tenim reunió amb l’alcaldessa perquè és un tema que ens preocupa molt, sobretot pels veïns. Perquè si hi ha una baralla i es fan mal entre ells, arriba un moment que dius… A nosaltres sobretot ens preocupa el veïnat.

Torres ha manifestat que es van comprometre amb els veïns a intensificar la vigilància però que no hi ha suficients recursos per destinar-hi una patrulla fixe.

I sobre les demandes perquè Calella es doti d’un menjador social –que han fet des de l’oposició i també la ciutadania en les al·legacions al pressupost–, el portaveu ha volgut tancar la polèmica dient que els ajuts alimentaris es donen a tothom que ho necessita, i sense estigmatitzar les persones.

La necessitat d’un menjador social no hi és. Són aquelles coses que es posen com de moda (…) S’està donant ajudes i carrets de compra a les famílies, que s’abasteix i pot menjar a casa seva, en un entorn més familiar. No cal anar a un menjador social. Si això no ho féssim, potser sí; però s’està fent de manera alternativa.

El portaveu del Govern i líder del PSC ha recordat que les úniques partides pressupostàries que s’han incrementat aquest 2021 són de caràcter social.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *